Välbesökt 75-årskalas!

Måndagen den 23 september var det födelsedagskalas. Drygt 125 medlemmar hade mött upp.
I Klockargården ägde festligheterna rum med representanter från kultur- och fritidsnämnden, Stockholms läns hembygdsförbund och hembygdsföreningarna Amarillis och Vårby-Fittja.

Inledningsvis utdelades Hembygdsförbundets hedersnål till Gunnel Jacobsen för ett mångårigt engagerat hembygdsintresse. Senare fick Solveig G Hägglund föreningens diplom.

Korta föredrag gav oss mer kunskap om Patron Pehr, Huddinge äldsta boplatser, Stuvsta station, Vårby källa och Vårby öl, Barndomens lekar, Politiska nötter, Milsten och podd om rysslägret i Lisma samt Skogås och Drevviksstrand.

Det blev ett avbrott för allsång. Schlagern ”Gå upp och pröva dina vingar” med tillkomstår 1944- jämnårig med hembygdsföreningen sjöngs med Anna Jarmar vid pianot.

Så kom äntligen kaffet med födelsedagstårta och biskvier.

Andreas Olsson framförde avslutningsvis ett bejublat musikprogram med Lotta Larsson vid pianot.

Foton från festligheterna finns att beskåda i Hembygdsföreningen´s lokal.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.