Välbesökt 75-årskalas!

Måndagen den 23 september var det födelsedagskalas. Drygt 125 medlemmar hade mött upp.
I Klockargården ägde festligheterna rum med representanter från kultur- och fritidsnämnden, Stockholms läns hembygdsförbund och hembygdsföreningarna Amarillis och Vårby-Fittja.

Inledningsvis utdelades Hembygdsförbundets hedersnål till Gunnel Jacobsen för ett mångårigt engagerat hembygdsintresse. Senare fick Solveig G Hägglund föreningens diplom.

Korta föredrag gav oss mer kunskap om Patron Pehr, Huddinge äldsta boplatser, Stuvsta station, Vårby källa och Vårby öl, Barndomens lekar, Politiska nötter, Milsten och podd om rysslägret i Lisma samt Skogås och Drevviksstrand.

Det blev ett avbrott för allsång. Schlagern ”Gå upp och pröva dina vingar” med tillkomstår 1944- jämnårig med hembygdsföreningen sjöngs med Anna Jarmar vid pianot.

Så kom äntligen kaffet med födelsedagstårta och biskvier.

Andreas Olsson framförde avslutningsvis ett bejublat musikprogram med Lotta Larsson vid pianot.

Foton från festligheterna finns att beskåda i Hembygdsföreningen´s lokal.

NYBODA MUSEUM, öppettider höst 2019

Öppet söndagar kl 12:00-15:00 under september tom november månad. Dock EJ den 3 november.
Gruppvisningar: ring tel: 711 26 70 eller e-post till huddinge.hembygd@telia.com

Huddinge Hembygdsförening 75 år! FULLBOKAT!

ANMÄLNINGAR, ÄR NU FULLBOKAT 2019-09-10

Boka 23 september 2019 kl 15:00-18:00, Klockargården.
Vi kommer att fira 75-årsdagen av bildandet, Huddinge Hembygdsförening.
Ytterligare information kommer!

25 maj, Huddingedagarna

Lördag den 25 maj kl 10:00, öppnar Huddingedagarna. Huddinge Hembygdsförening medverkar i Sjödalsparken.

18 maj, SNÄTTRINGE MILSTEN

Lördag den 18 maj kl 11:00, invigning av Snättringe milsten, som satts upp med bidrag från HHBF. Vandring utefter Göta landsväg. Gunnel Jacobsen berättar om forna tider.
Kaffe och musikunderhållning i samband med Snättringe fastighetsägarförenings 100-års jubileum.

12 maj, RYSSLÄGRET I LISMA

Söndag den 12 maj kl 09:30 Lisma herrgårdspark, RYSSLÄGRET I LISMA.
Huddinge Hembygdsförening och Huddinge kommun uppmärksammar gemensamt rysslägret, som fanns i och vid fd Lisma Corps de logis under del av andra världskriget.

Gunnel Jacobsen berättar om den ryska krigsfångeförläggningen i Lisma från våren 1942 till november 1946.
Besökarna kan beskåda en gästbok och ett skrin tillverkat av krigsfångarna. En konstnärsgrupp har vid fågeltornet ordnat en utställning av bilder och text. På den röda ladan ska gruppen med krita tecknat – en tillfällig installation, som kommer att försvinna med regn och vind. En folder med QR-kod blir gruppens bestående bidrag.
1970 var kommunen ägare av ”slottet” och vid en brandövning eldades byggnaden upp. Dessförinnan hade Nordiska museét dokumenterat huset och fina paneler plockats ned. Några av dessa förevisas under dagen.

Den här dagen öppnas också entrén till Huddingeleden från herrgårdsparken och tillfälle ges att bege sig ut i markerna på stigar och spänger för att ta del av sjudande vattenliv och vildtulpan. Fågeltornet och utsiktsplattformen är spännande utflyktsmål i herrgårdsparken.

Invigning av Nya Huddingeleden

Söndag 28 april kl 09:30
I samarbete med Huddinge kommuns invigning av den första etappen av Huddingeleden, visar vi på Sundby gård vid vårt Jordbruksmuséum de unika väggpanelerna från Lisma Corps de Logi.
Gunnel Jacobsen och Rickard Westin medverkar och informerar.

HUDDINGE HEMBYGDSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

Onsdag 24 april kl 19:00
Föreningen välkomnar alla medlemmar att delta i mötet.
Efteråt kommer kommunalrådet Malin Danielsson att berätta om byggnationen i Huddinge.
Kaffeservering, gratis inträde.
Huddinge Kulturhus hos Folkes, Stora salen, Sjödalstorget 1.

Visgruppen Gott och Blandat

Lördag 13 april kl 14:00
Gott och blandat med ursprung i 70-talsgruppen Blandat, som gjort TV-framträdanden och spelat in skivor, kommer och spelar sköna låtar av bl a Evert Taube, Nils Ferlin, Cornelis, Fred Åkerström, Ted Gärdestad, Paul Simon samt Beatles. Allt som man känner för att sjunga med i!
Huddinge Kulturhus hos Folkes, Sjödalstorget 1.
Kaffebiljett 40 kr. Insläpp från kl 13:00

Huddinges torp i bilder

Måndag 4 mars kl 14:00
Äntligen! Huddingetecknaren Peka Lundin visar och berättar om alla de gamla torp och byggnader som varit hans motiv under många år.
Klockargården, Kommunalvägen 21.
Kaffebiljett 40 kr