Huddinge i forntiden samt Hörningsnäs

Måndagen den 2 mars 2020 med insläpp från kl 13.30 och kaffe från kl 14.00. Kaffebiljett 40 kr Kl 15.00 börjar föredraget med bildvisning

Gunnel Jacobsen

Klockargården invid Huddinge kyrka

Måndag 17 februari kl 13 i Klockargården

SÅNGER TILL ALLASD HJÄRTAN Chorus Emeritus under ledning av Anna Jarmar. insläpp från kl 12.30 Kaffebiljett 40 kr Efter kaffet några dikter kring temat

Välbesökt 75-årskalas!

Måndagen den 23 september var det födelsedagskalas. Drygt 125 medlemmar hade mött upp.
I Klockargården ägde festligheterna rum med representanter från kultur- och fritidsnämnden, Stockholms läns hembygdsförbund och hembygdsföreningarna Amarillis och Vårby-Fittja.

Inledningsvis utdelades Hembygdsförbundets hedersnål till Gunnel Jacobsen för ett mångårigt engagerat hembygdsintresse. Senare fick Solveig G Hägglund föreningens diplom.

Korta föredrag gav oss mer kunskap om Patron Pehr, Huddinge äldsta boplatser, Stuvsta station, Vårby källa och Vårby öl, Barndomens lekar, Politiska nötter, Milsten och podd om rysslägret i Lisma samt Skogås och Drevviksstrand.

Det blev ett avbrott för allsång. Schlagern ”Gå upp och pröva dina vingar” med tillkomstår 1944- jämnårig med hembygdsföreningen sjöngs med Anna Jarmar vid pianot.

Så kom äntligen kaffet med födelsedagstårta och biskvier.

Andreas Olsson framförde avslutningsvis ett bejublat musikprogram med Lotta Larsson vid pianot.

Foton från festligheterna finns att beskåda i Hembygdsföreningen´s lokal.

NYBODA MUSEUM, öppettider våren 2020

Öppet söndagar kl 12:00-15:00 under januari – april månad. Dock EJ under påsken.
Gruppvisningar: ring tel: 711 26 70 eller e-post till huddinge.hembygd@telia.com

Huddinge Hembygdsförening 75 år! FULLBOKAT!

ANMÄLNINGAR, ÄR NU FULLBOKAT 2019-09-10

Boka 23 september 2019 kl 15:00-18:00, Klockargården.
Vi kommer att fira 75-årsdagen av bildandet, Huddinge Hembygdsförening.
Ytterligare information kommer!

25 maj, Huddingedagarna

Lördag den 25 maj kl 10:00, öppnar Huddingedagarna. Huddinge Hembygdsförening medverkar i Sjödalsparken.

18 maj, SNÄTTRINGE MILSTEN

Lördag den 18 maj kl 11:00, invigning av Snättringe milsten, som satts upp med bidrag från HHBF. Vandring utefter Göta landsväg. Gunnel Jacobsen berättar om forna tider.
Kaffe och musikunderhållning i samband med Snättringe fastighetsägarförenings 100-års jubileum.

12 maj, RYSSLÄGRET I LISMA

Söndag den 12 maj kl 09:30 Lisma herrgårdspark, RYSSLÄGRET I LISMA.
Huddinge Hembygdsförening och Huddinge kommun uppmärksammar gemensamt rysslägret, som fanns i och vid fd Lisma Corps de logis under del av andra världskriget.

Gunnel Jacobsen berättar om den ryska krigsfångeförläggningen i Lisma från våren 1942 till november 1946.
Besökarna kan beskåda en gästbok och ett skrin tillverkat av krigsfångarna. En konstnärsgrupp har vid fågeltornet ordnat en utställning av bilder och text. På den röda ladan ska gruppen med krita tecknat – en tillfällig installation, som kommer att försvinna med regn och vind. En folder med QR-kod blir gruppens bestående bidrag.
1970 var kommunen ägare av ”slottet” och vid en brandövning eldades byggnaden upp. Dessförinnan hade Nordiska museét dokumenterat huset och fina paneler plockats ned. Några av dessa förevisas under dagen.

Den här dagen öppnas också entrén till Huddingeleden från herrgårdsparken och tillfälle ges att bege sig ut i markerna på stigar och spänger för att ta del av sjudande vattenliv och vildtulpan. Fågeltornet och utsiktsplattformen är spännande utflyktsmål i herrgårdsparken.

Invigning av Nya Huddingeleden

Söndag 28 april kl 09:30
I samarbete med Huddinge kommuns invigning av den första etappen av Huddingeleden, visar vi på Sundby gård vid vårt Jordbruksmuséum de unika väggpanelerna från Lisma Corps de Logi.
Gunnel Jacobsen och Rickard Westin medverkar och informerar.

HUDDINGE HEMBYGDSFÖRENINGS ÅRSMÖTE

Onsdag 24 april kl 19:00
Föreningen välkomnar alla medlemmar att delta i mötet.
Efteråt kommer kommunalrådet Malin Danielsson att berätta om byggnationen i Huddinge.
Kaffeservering, gratis inträde.
Huddinge Kulturhus hos Folkes, Stora salen, Sjödalstorget 1.